PSIHOTERAPIJA ZA ZAPOSLENE

PSIHOTERAPIJA ZA ZAPOSLENE

Psihoterapija za zaposlene je program koji je posebno osmišljen i kreiran kako bi pomogao poslodavcima i zaposlenicima u rješavanju problema na radnom mjestu, kao i ličnih problema koji ih ometaju u svakodnevnom funkcionisanju.


Usluge psihoterapije pružaju psihoterapeutice, zaposlenice Centra za lični razvoj i mentalno zdravlje ACTUM d.o.o. iz Tuzle. Kroz različite psihoterapijske pristupe (Kognitivno – bihevioralni i Geštalt pristup) psihoterapiju smo učinili dinamičnom i korisnom za svakog pojedinca, ali i za kompaniju. Poštujući etičke norme, psihoterapeut pruža pomoć i potporu u suočavanju sa svim životnim zahtjevima i problemima te njihovom kvalitetnom rješavanju. Psihoterapija je prilagođena svakom pojedinačno kako bi u što kraćem vremenu u ugodnom okruženju uspjeli prevladati svoje lične i profesionalne prepreke.

Psihoterapija nudi:

  • Podršku pri donošenju aktuelnih profesionalnih i privatnih odluka;
  • Podršku u izazovnim i zahtjevnim profesionalnim i privatnim situacijama i konfliktima;
  • Pojašnjavanje i procesuiranje zadataka, funkcija i uloga;
  • Podršku u nošenju s procesima promjena;
  • Podršku u nošenju sa novonastalim izazovnim situacijama;
  • Inovativna rješenja u novim izazovima;
  • Prevenciju izgaranja na poslu.

Šta je psihoterapijski proces?

Osobe koje razmišljaju doći na psihoterapiju često nisu sigurne što tačno mogu očekivati. Dobar dio uzroka njihovih nelagoda, nezadovoljstava, psiholoških, emocionalnih problema krije se u neprijatnim osjećanjima koja nisu u potpunosti osjetili i proživjeli, već su ih na neki način – blokirali.
Svi su izgledi da su osobe u momentu “blokade” ili bili suviše mladi da bi se sa nekim događajima i posljedičnim osjećanjima nosili ili su možda bili i stariji, potpuno odrasli, ali također bez kapaciteta za obradu osjećanja; suviše destabilizovani, šokirani, prebukirani drugim stvarima, zbunjeni, uplašeni – ili prosto needukovani.

Rezultat kvalitetne psihoterapije je lični i profesionalni rast, odnosno promjene u smislu razvoja pojedinca i njegove učinkovitosti na radnom mjestu.

Za više informacija i ponudu kreiranu prema Vašim potrebama, možete nas kontaktirati putem e-maila info@mojapsihoterapija.ba ili pozvati na broj 061 474 868.